• 22. OŽUJKA 2019.

HSP AS pristupio Hrvatskim suverenistima

HSP Ante Starčević pristupio je platformi Hrvatskih suverenista.

Hrvoje Zekanović (Hrast) zadovoljan je što suverenisti rastu i što im se svakim danom pridružuje neka nova stranka. Uvjeren je da će ovim pojačanjem dobiti novu snagu te da će biti relevantan faktor na političkoj sceni. Predsjednik HSP AS Hrvoje Niče kazao je da je iza pravaša i na domoljubnoj sceni proteklih godina bilo problema, ali odlučili su se sada okrenuti budućnosti.

Plan im je sa suverenističkim snagama izaći na predstojeće izbore za Europski parlament, a onda i ostalim izborima koji slijede idućih godinu i pol dana. Podsjetio je da je HSP AS u prošlom sazivu ua Europski parlament dala izravno jednu eurozastupnicu Ružu Tomašić.

Znamo kako ostvariti dobar rezultat – rekao je Niče.

Ruža Tomašić napustila je HSP SA 2014. godine nakon što je dobila mandat u Bruxellesu.

– Možemo govoriti o odnosima koji su bili dobri i loši, ali to nas nigdje neće dovesti. Ono što će nas dovesti na pravi put jest zaštita nacionalnih interesa koji su izostali u proteklim godinama otkako je Hrvatska članica Europske unije – rekao je čelnik HSP AS koji očekuje jedan europski mandat.

Niče navodi kako Hrvatskoj nije potrebno samo zajedništvo domoljubne opcije nego i zajedništvo svih Hrvata. Predsjedniku Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček drago je što se “nakon 20 godina odnarođene vlasti” građanima nudi alternativa.

Lavina ujedinjenja je pokrenuta i više se nikako neće moći zaustaviti. U Hrvatskoj se budu suverenizam – ustvrdio je Pavliček i očekuje da će im se okrupnjavanje.

Platformu Hrvatskih suverenista, kojima se posljednji priključio HSP AS, čine Hrvatska konzervativna stranka, Hrast, građanske inicijative Hrvatski bedem i Istina o Istanbulskoj, udruge udovica poginulih i umrlih branitelja Domovinskog rata.

preuzeto sa: https://www.24sata.hr/news/suverenistima-se-pridruzio-i-hsp-as-lavina-je-pokrenuta-620344

Sva prava pridržana © 2019, HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku